Blog

 • Klacht over een factuur

  Na hoeveel tijd hoef je een klacht over je factuur niet meer te accepteren?

  Lees meer
 • Een leverancier stopt na 7 jaar de samenwerking. Kan dat zomaar?

  Het andere bedrijf zegt afhankelijk te zijn van deze samenwerking.

  Lees meer
Archief

Wat houdt no cure no pay bij jou in?

Geplaatst op 13-11-2017

Om je een goed beeld te geven van mijn praktijk, schrijf ik regelmatig over mijn praktijk. Ik schrijf over de vragen die ik krijg, over de procedures die ik voer, over belangrijke wetgeving voor ondernemers en over alles daar omheen.

Onderwerp: vraag over incasso van openstaande facturen op basis van ‘no cure no pay'.

Een ondernemer wil weten wat no cure no pay incasso bij mij inhoudt

Een tekenaar, zzp’er, heeft een klant (grote landelijke winkelketen) die haar factuur niet betaalt. Het gaat om een bedrag van iets meer dan € 600,-. Voor cliënte is dit een fors bedrag. Cliënte heeft diverse brieven en e-mails naar haar klant gestuurd, maar haar klant betaalt niet.

Het factuurbedrag is te laag om (hoge) kosten te maken. Daarom zoek cliënte via internet de mogelijkheid om haar factuur te laten incasseren op basis van no cure no pay. Zij wil geen kosten maken als haar klant niets betaalt. Als de klant wel (iets) betaalt, wil zij ook niet zoveel kosten hebben dat zij (bijna) niets overhoudt van het geïncasseerde bedrag. Bij haar zoektocht komt cliënte bij mij uit. Voordat ze mij de incasso-opdracht verstrekt, wil zij van mij weten wat no cure no pay bij mij inhoudt.

Dit is bij mij no cure no pay voor openstaande facturen

No cure no pay houdt bij mij het volgende in. Ik neem kosteloos incasso-opdrachten aan. Je betaalt geen dossierkosten, administratiekosten of eenmalig andere (opstart)kosten. Ik maak een dossier aan, waarin alle brieven komen te staan.

Vervolgens ga ik over tot het incasseren van het factuurbedrag. Bij het factuurbedrag tel ik het wettelijk toegestane incassobedrag op (nooit meer). Soms is dit incassobedrag zelfs lager dan wettelijk is toegestaan. Hoe hoog het maximale wettelijke incassobedrag is, kun je uitrekenen via deze link. Je klant, de debiteur, kan vervolgens als volgt reageren.

De klant betaalt het factuurbedrag én de incassokosten. Ik stuur je vervolgens een factuur voor het bedrag van de incassokosten inclusief btw. Dit bedrag aan btw houd ik in op het factuurbedrag. Het restantbedrag boek ik binnen twee dagen naar je over. De btw over dit bedrag kun je bij de btw-aangifte weer terugvragen. Je krijgt dus 100% van je factuur betaald.

De klant betaalt wel het factuurbedrag maar niet de incassokosten. In dat geval betaal je hooguit de incassokosten aan mij. Deze incassokosten zijn maximaal 15% van het factuurbedrag. Je krijgt dus minstens 85% van je factuur betaalt.

De klant betaalt een deel van het factuurbedrag en niet de incassokosten. In dat geval betaal je slechts een deel van de incassokosten aan mij. Dit is maximaal 15% van het bedrag dat de klant heeft betaald. Je krijgt dus minsten 85% van het betaalde bedrag.

De klant betaalt niets. In dat geval betaal je mij ook niets: no cure no pay. Je krijgt dan van mij de incasso-opdracht terug. Je bent verder tot niets verplicht.

Je bent nooit verplicht om te procederen. Wel kan ik voor jou een eerste inschatting van de kansen en van de kosten van een procedure bij de rechtbank geven. Dit is kosteloos en verplicht je tot niets. Je krijgt in dit geval geen uitgebreid juridisch advies.

Ondernemers kiezen bij incasso voor no cure no pay

Al veel ondernemers hebben hun openstaande facturen door mij laten incasseren. Zij blijven ook bij mij terugkomen. Waarom? Het kan nergens goedkoper: geen dossierkosten etc. Het kan nergens met minder risico: no cure no pay. Het kan nergens persoonlijker en met meer ervaring: je eigen jurist met tien jaar ervaring.

 

 

 

Deel dit bericht:

 • Blogs

  Over mijn praktijk

  Lees over mijn praktijk, over uitspraken waar elke ondernemer mee te maken krijgt en over vragen die ik vaak krijg.

  Lees meer
 • Juridisch advies

  Juridisch advies

  Juridisch advies voor ondernemers. Voor zzp'ers en mkb'ers. Tegen een laag uurtarief of vast bedrag.

  Lees meer
 • Contracten opstellen

  Contracten opstellen

  Contracten en algemene voorwaarden. Alles voor de ondernemer. Tegen een vast en laag bedrag.

  Lees meer
 • Incasso

  Incasso

  Incasso voor ondernemers. Door een ondernemer. Op basis van no cure no pay. Geen kosten. Hoog betalingspercentage.

  Lees meer